Vegansk gulerodskage med frosting


Med lidt inspiration fra et par andre opskrifter, har jeg fået sammensat den helt perfekte gulderodskage, som slet ikke skal bages! Wow, jeg er virkelig overrasket. Den smager helt vildt godt! Ordene herhjemme var ihvertfald: "Det jo fuldstændig sindssygt, at den smager så godt!" 😃 Og så er den altså heller ikke helt tosset. Kagen er forholdvis sund - Det er mest frostingen, som virkelig giver den gas med sukkerindholdet, men det er selvfølgelig også noget der gør kagen ekstra lækker. Du kan jo eksperimentere med en sundere udgave, hvis du skulle have lyst.
Opskrift:
  • 100 g. valnødder
  • 50 g. mandler
  • 4 revet gulerødder
  • 100 g. kokosmel
  • 100 g. glutenfri havregryn
  • 200 g. dadler (uden sten)
  • 1 tsk. kanel
  • 3 spsk. sirup
  • 3 spsk. kokosolie
  • 100 ml. havredrik (erstat med vand, hvis du ønsker kagen glutenfri)
Frosting:
  • Yosa Havrefraiche (Oatly kan også bruges)
  • 100 g. smørbar
  • 400 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • En håndfuld valnødder til topping
Frostingen er ret sød, da det er efter min smag, så tilsæt lidt citron for mere syrlighed.
VIGTIGT: Ha' en god foodprocesser eller blender, som kan blende godt.
Fremgangsmåde:

Hak valnødder og mandler fint i din foodprocessor, og tilsæt resten af ingredienserne bagefter. Lad foodprocessoren køre indtil massen er rørt godt sammen. Kagemassen må gerne være lidt klistret i det. Put kagemassen i en kageform, og lad den køle i køleskabet i 30 min. Lav imens frostingen i din foodprocessor (vigtigt den bliver kørt godt igennem, da frostingen ellers kan skille). Hæld frostingen over din kage, og lad den stå 30 min. i fryseren indtil frostingen er fast. Tag kagen ud 5 min. inden den skal nydes. Opbevar på køl.

- Frederikke ♥