Veganske kanelsnegle 🐌🌿


Opskrift:

Dej:
2 dl. lunkent vand
25 g gær
50 g. smørbar
50 g sukker
½ tsk. salt
400-450 g hvedemel

Fyld:
100 g brun farin
50 g. smørbar
1 tsk. kanel

Glasur:
Flormelis
Vand
1 spsk. smørbar (Hvis du ønsker, at gøre glasuren lige lidt ekstra lækkert)

Rør gæren ud i det lunkne vand, og smelt smørbar i mikroovnen imens. Hæld smørbar ned i skålen med gær og vand, og tilsæt sukker og salt. Put herefter hvedemel i lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve i 30 min. Du kan med fordel røre fyldet sammen imens. Efter hævningen ruller du dejen ud til at være aflang, og smører fyldet på. Rul dejen til en pølse, og skær den i skiver. Læg kanelsneglene på en bradepande, eller i et fad (som jeg plejer at gøre, så det bliver en kage), og tryk dem lidt flade. Lad dem bage i ovnen i 10-15 min på 200 grader 🌱
- Frederikke