Vegansk madguide Dubai


Life’n One:
100% plantebaseret og glutenfri café, som ligger i et wellness center med bla. yoga og pilates. De har super meget på menuen, og vi endte med at spise både frokost og dessert på dette sted, da det hele lød så lækkert. Deres mad var virkelig god, og kan klart anbefales hvis du elsker farverige acai bowls, lækre smoothies, avocadomadder og flotte smagsfulde kager! 

https://www.lifenone.com/menu

Veganity:
Endnu en 100% plantebaseret restaurant, som ligger i City Walk. En pink restaurant, som har gjort lidt mere ud af indretningen end selve maden. Super ærgerligt, for de har nemlig rigtig meget på menuen. Maden virkede til at være klasket hurtigt sammen, og var lidt kedelig. Min ‘chicken’ burger med trøffelmayo indeholdte ø så lidt trøffelmayo, at jeg ikke kunne smage det, og min venindes lasagne havde nogle steder i lasagnen lasagneplader der var hårde. Synes dog stadig det er et besøg værd, da de havde rigtig meget på menuen at vælge imellem. Prøv noget andet end ‘chicken’ burgeren, og lasagnen ihvertfald.

https://myveganity.com/

Vibe:
Søger du et sted, hvor der både skal være noget for kødspisere og veganere, så er Vibe en god mulighed. De har mest mad til kødspisere, men alligevel en del veganske muligheder at vælge imellem. Blandt andet Beyond Meat burger, Buddha Bowls, og wraps.

http://vibeuae.com/menu/

Carluccio’s:
Carluccio’s, en italiensk restaurant, som vi faktisk nåede at spise på hele 2 gange. Første gang var en succes, men anden gang var en skuffelse. Restauranten ligger i Dubai Mall, og får du et bord udenfor, har du udsigt til Burj Kalifa, og springvandet som kører hver 30 min. Igen en ikke-vegansk restaurant, men med en del vegetariske og veganske muligheder. De skriver selv i menukortet, at deres retter kan vælges almindeligt, vegetarisk eller vegansk. Dog ændrer de ikke på menuen, de vælger bare alt det animalske fra. Derfor fik jeg bruschetta hvor osten var taget af, og jeg fik en omgang pasta som hed ‘Pasta penne med chili, hvidløg, squash, spinatkugler og parmesan’. Jeg tænkte de ville fjerne parmesanen, men de fjernede altså også spinatkuglerne, da de åbenbart var rullet i parmesan. Så vær lige obs! Jeg spiste pasta med squash, chili og hvidløg til 108 kr. 😅 Det sgu ikke fair!

https://www.carlucciosme.com/menu

Wagamama:
Den restaurant kender I sikkert allerede fra Danmark af. Dubai har nemlig rigtig mange restauranter, som vi kender i forvejen. Wagamama er et fantastisk sted, for de har et seperat menukort som er helt vegansk. Jeg synes selv det er lidt kedeligt at rejse til udlandet og så spise det mad vi har derhjemme, men her kan du altså sagtens lige svinge forbi, hvis du alligevel besøger Dubai Mall. De har 1200 butikker, så tro mig: Du bliver sulten 😃 Og så der også noget til din rejsemakker, hvis han/hun ikke spiser vegansk.

https://www.wagamama.ae/our-menu/vegan#menu

Subway:
Gode gamle Subway! Det findes jo ikke i Danmark mere, og jeg savner det. Især efter, at de fået en vegansk menu. Subway ligger flere steder i Dubai, men er du forbi Dubai Mall, så ligger den både i deres Foodcourt på Level G og Level 2.


Pret A Manager:
Pret A Manager gør det helt vildt godt, når det kommer til det vegetariske. Desværre mindre godt, når det skal være vegansk. Det eneste jeg kunne finde var en enkelt sandwich (Dubai lufthavn), men måske det er anderledes i deres andre butikker. De ligger ihvertfald også flere steder i Dubai, og er genial, hvis du lige trænger til en sandwich på farten, eller i flyveren hjem.


Giraffe:
Restaurant i Dubai lufthavn, som ligger i deres Food Court på 1 sal. Overhovedet ikke vegansk, men har alligevel fået Beyond Meat burger på menuen! Så har du god til i lufthavnen, så vil det være et lækkert sted at nyde en plantebaseret burger.


Costa:
En café ligesom Starbucks, og Espresso House. Ligger flere steder i Dubai, og også ved Sheikh Zayed Mosque som vi besøgte i forbindelse med vores endagstur til Abu Dhabi. Har kokos og mandeldrik til kaffen, og serverer også en vegansk burrito!


Moshi:
Har du lyst til sushi, så er Moshi en oplagt mulighed, da de har vegansk sushi på menuen. Vi nåede desværre ikke at besøge restauranten, men deres menukort ser super lækker ud. Der er ihvertfald en sektion i menukortet, som hedder ‘vegan’.

https://moshiuae.com/menu/

Bare Burger:
Burger restaurant med en masse forskellige slags burgere. Halvdelen af dem med kød, og halvdelen af dem med planter. Er ked af, at jeg heller ikke nåede denne restaurant, for deres burgers ser simpelthen så lækre ud!

https://www.bareburger.com/menu/

 At spise ude i Dubai, er ca. det samme som at spise ude i Danmark, og oftest også lige lidt billigere. Næsten alle steder er der mulighed for at få noget vegansk, om så det bare er en enkelt ret eller to. Supermarkederne har også okay med veganske varer på hylderne. Dog er deres veganske produkter ret dyre, og for at give et eksempel, så koster deres Beyond Meat hernede 82 kr, hvor den i Danmark koster mellem 60-65 kr. Jeg gav samtidig også 37 kr. for en iskaffe fra Alpro på 235 ml, som er købt i et almindeligt supermarked. Det var ret crazy!


Tak fordi du læste med - Jeg håber, at du nu føler dig mere klar til at tage afsted uden bekymringer for hvor du kan spise henne, og at du kommer til at nyde en masse lækker vegansk mad i Dubai! God ferie.

- F.